tiistai 18. elokuuta 2015

Pari huivia

Pitkästä aikaa tännekin jotain postattavaa.
Käsityöinnostus on taas nostanut vaihteeksi päätään ja innostuin virkkaamaan pari huivia.
Tekeillä on useampiakin mutta kuvataan sitten kun ovat valmiita.

Tämän huivin ohje taisi olla Kotilieden käsityöt- lehdessä (voi olla että muistan väärin).
Lankana on Lankamaailma Nordiasta ostamani pellava- puuvilla sekoitelanka."Mannekiinina" toimii sohvan selkänoja. Siihen se on omiaan kun tummaa taustaa vasten näkyy kuviointi hyvin.

Toinen huivi on virkattu Silkkialpakasta.
Se on mun mielestä ihaninta mahdollista lankaa. Olen nimittäin villalle ja kaikille karkeille kuiduille allerginen ja Silkkialpakka on ihanan pehmeää eikä ärsytä.
3 kommenttia:

 1. Tosi hienot huivit :-) Minäkin allerginen villalle ja kaikelle karheelle, samassa veneessä ollaan!

  VastaaPoista
 2. Hei! Muistatko vielä paljonko kului silkkislpakkaa tuohon huiviisi? Minulla on kaksi kerää samaista lankaa ja aloitin suoraa huivia virkaten.... pahasti näyttää että lyhyt tulee 😖

  VastaaPoista
 3. Anonyymille tiedoksi että en kyllä enää muista tuota lankamenekkiä kun on pari vuotta jo mennyt aikaa kun näitä tein.
  Hämärästi muistelen että oisko ollut 3 kpl.
  Itse ostan aina reilusti lankaa eli n.s. varmuuden vuoksi 1 ylimääräinen kerä koska inhoan sitä että suuri työ jää kesken kun lanka loppuu!
  Katson lankojen vyyhdistä että paljonko lankaa on pituusmielessä eli esim 150m tai 400m jne koska se kertoo tarkemmin riittääkö lanka.Muistaakseni nuo molemmat huivit on aloitettu alakulmasta eli huivia voi jatkaa niin pitkään kuin lankaa riittää.

  VastaaPoista