sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Lämpöhalvaus eli auringonpistos!!

Kävimme eilen iltapäivällä kävelyllä, minä, isäntä ja koira.
Aurinko kyllä paistoi mutta en huomannut mitään erikoista.
Kotiintulon jälkeen, olisiko ollut jotain puolisen tuntia, mua rupesi väsyttämään oudosti ja menin sänkyyn ja aattelin otta tirsat.
No, yhtäkkiä mua alkoi palella aivan älyttömästi ja vähitellen palelu muutui suoranaiseksi tärinähorkaksi. Hampaat löi loukkua ja sänky tärisi mukana. En ole kokenut koskaan mitään vastaavaa!!
Mua rupesi suorastaan pelottamaan mikä mulla on. Soitin terveysneuvontaan (10023) ja siellä hoitaja oli sitä mieltä, että mulla on alkamassa raju flunssa tai ruokamyrkytys.
Mä en uskonut kumpaakaan. Yhtäkkiä muistin, että mulla on ollut lämpöhalvaus oppikouluikäisenä. Siihen auttoi suolaveden juominen!!
Otin kuumelääkettä ja join pieniä kulauksia suolavettä (1tl suolaa lasilliseen vettä).
Olo alkoi hiukan kohentua mutta sen verran huolestutti että soitin uudelleen terveysneuvontaan. Puhelimessa oli eri hoitaja kuin aiemmalla kerralla.

Hän oli samaa mieltä, että olen saanut sen lämpöhalvauksen. Kertoi että heille on tullut saman päivän aikana useita puhelinsoittoja, joissa oireet on olleet ihan samat. Sanoi että se suolaveden juominen oli järkevää. (elimistöstä poistuu suoloja ja nestettä lämpöhalvauksen aikana ja ne täytyy korvata).

No, nyt aamulla kuume on laskenut ja olo on muutenkin parempi. Kamala väsymys vaan. No, onhan tuollainen aika kova koettelemus elimistölle kun kuume nousee niin äkkiä ym. (puolessatoista tunnissa 36:sta lähelle 39!!!)

No, olipa taas hyvä muistutus siitä, että kuumalla helleilmalla kannattaa välttää fyysistä rasitusta!!

1 kommentti:

  1. Enpä ole käynyt näillä sivuilla aikoihin!
    Vai teki helle sinulle tepposet, vasta heinäkuussa ne radiossa kertoivat ettei saa urheilla eikä harrastaa liikuntaa niin kovilla helteillä:)

    VastaaPoista