keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Rosewater pingotuksessa

Janina Kallion ihanat huivit inspiroivat edelleen.
Sain valmiiksi "Rosewater"- nimisen huivin eilen ja äsken laitoin sen pingoittumaan sen edellisessä kirjoituksessa kehumani Bilteman alustan päälle.
Ihan kokonaan se ei siihen mahtunut mutta lisäpalan ansiosta sain kuitenkin sen pingotettua lähes kokonaan, muutama sentti jäi yli toisesta reunasta.
Lankana tässä on Madelinetosh.
Vyyhdissä pitäisi olla n 400 m lankaa ja sen olisi pitänyt riittää tähän huiviin mutta pari kerrosta jouduin tuosta pitsikerroksesta jättämään pois.
Onneksi mun mielestäni ei mitään olennaisen tärkeää kuviota tms jäänyt puuttumaan siitä huolimatta.





Ruokapöydänkin olisi saanut pidennettyä niin että koko huivi olisi mahtunut mutta laiskuus voitti ;)

Jännityksellä odotan millainen huivi on valmiiksi pingotettuna ja kuivuneena.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Huiveja

Innostuin aivan valtavasti niistä Janina Kallion suunnittelemista huiveista! Ohjeet ovat helppoja ja ne on selitetty hyvin yksinkertaisesti (sopii siis mulle ;) )
Sitäpaitsi huivit ovat ennenkaikkea todella kauniita.


En ole koskaan aiemmin pingottanut tekemiäni huiveja mutta nyt päätin minäkin kokeilla.
Ostin saamani vinkin mukaisesti Biltemasta lasten ruutuhyppelyalustan. Se on vaahtomuovia ja kasataan 30 cm x 30 cm paloista.
Kasattuna se on juuri ruokapöytämme kokoinen.
Nuppineulat kiinnittyvät siihen helposti ja kun pingotus on tehty, alusta puretaan ja pakataan palat pakkaukseensa, joka ei ole suuri joten säilytystilaakaan ei tarvita paljon.
Suosittelen!!!

No niin ensimmäinen huivi on nimeltään "Herald". Todella kiva neuloa ja helppo malli ja mikä parasta sitä voi jatkaa isommaksi samalla mallilla vaikka kuinka suureksi.
Tähän kokoon meni yksi vyyhti Madelinetosh- lankaa ( n 400m ).




Sama huivi on molemmissa kuvissa vaikka valaistuksesta johtuen näyttävät kahdelta eri huivilta.

Toinen huivi on neulottu samalla mallilla mutta lanka on eri merkkiä eli Malabrigo Sock.
Saman verran suunnilleen on vyyhdissä kuin tuota edellistäkin.



Nyt on puikoilla jo kolmas huivi ja se on nimeltään Rosewater.
Siihen käytän myös Madelinetosh:ia. Mallihuivi Lentävässä lapasessa on tosin neulottu eri langasta, hieman kevyemmästä. Mielenkiintoista nähdä miten langan eri laatu vaikuttaa lopputulokseen.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Janina Kalliota tapaamassa

Lentävässä Lapasessa oli eilen varsinainen huivihuuma meneillään.
Huivisuunnittelija Janina Kallio oli paikalla esittelemässä suunnittelemiaan ja valmistamiaan huiveja.
Tupa täynnä naisia jotka joko olivat jo aloittaneet niiden tekemisen tai olivat vasta valitsemassa lempimallejaan ja niihin sopivia lankoja.
Valitettavasti en ehtinyt jäädä pitemmäksi aikaa neulomaan ja seurustelemaan mutta inspiraatiota sain lisää, mulla on nimittäin kohta valmistumassa ensimmäinen JK:n huivi.
Laitan tänne sitten kuvia siitä kun olen pingottanut sen valmiiksi ja tietysti muistakin huiveista jotka toivottavasti saan valmiiksi asti ;)


Poislähteissäni kerkesin vielä napata kuvan Janinasta ja Tainasta.

perjantai 4. syyskuuta 2015

Aino Sibeliusta tapaamassa

Eilen illalla oli Neulekahvila Lentävässä Lapasessa mahdollisuus kuulla kuinka Marika Sampio- Utriainen kertoi Aino Sibeliuksen elämästä.
Hän oli kuin Aino itse. Vaatetus ja muukin ulkoinen habitus antoivat tunteen aivan kuin olisimme kuulleet Ainon itsensä kertovan elämästään.
Tilaisuus oli niin suosittu että paljon enempää porukkaa ei myymälään olisi mahtunutkaan.





Juttelin muutamien neulojien kanssa siitä kuinka Lapasesta on tullut kuin toinen olohuone meille. Sinne on mukava poiketa vaikka juomaan kupillinen hyvää kahvia ja nauttimaan ihanista leivonnaisista.
Kuten tuosta alimmasta kuvasta näkyy myös lankoja löytyy jokaiseen makuun. Itsehillintä on koetuksella kun toinen toistaan ihanampia lankoja on koreissa ja hyllyissä houkuttelemassa meitä viattomia asiakkaita ;)

Parasta on kuitenkin kun Lapaseen voi ottaa käsityön mukaan ja istahtaa neulomaan (tai virkkaamaan) samalla keskustellen toisten neulojien kanssa ja tietysti myös Lapasen ihanien omistajien Tainan ja Tarjan kanssa.

Lentävä Lapanen sijaitsee Järvenpäässä ihan juna-aseman välittömässä läheisyydessä ja autolla tulijoille löytyy parkkihalli ihan vierestä.
Suosittelen lämpimästi tutustumista tuohon lankaparatiisiin.